More Website Templates @ TemplateMonster.com. September 24, 2012!

Notranje ureditev stanovanja v Ravnem na Koroškem

 

To je eden naših prvih projektov, ki so bili izvedeni v Sloveniji. Rezultat je več kot zadovljiv. Lastnik se je v celoti držal svetovanja projektanta ter izvedel vse tako kot je bilo predlagano.  Projekt se nanaša na rekonstrukcijo celotnega bivalnega prostora v pritličju stanovanja v vrstni hiši. Edini bistveno velik poseg je bil rušitev starih masivnih stopnic, vključno z eno od dotičnih sten. Na ta način smo dosegli efekt večjega prostora, ki bolj ''diha'' in boljše deluje. Stare stopnice smo nadomestili z novimi, montažnimi, v sestavi les-kovina. Te v prostoru delujejo bolj lahkotno. Stena vzdolž stopnic smo ohranili ter jo oblekli z belo kamnito oblogo. Na drugi strani stene je dnevna soba, kjer so nameščeni talni reflektorij, ki preko svetlobe poudarijo površinsko obdelavo kamna. Talna keramična obloga v hodniku in kuhinji preide v parket v dnevnih prostorih in v jedilnici. Pri vhodu v stanovanje se na desni strani nahaja manjša predelna stena za garderobo. Nekoliko naprej so vidni nekateri elementi moderne kuhinjske opreme v živo oranžni barvi. Vis-a-vis kuhinje je stena, prav tako oranžne barve. Z manjšim posegom in hkrati z relativno majhno investicijo smo dosegli popolno spremembo prostora z maksimalnim rezultatom.